🌓

Agile SCRUM micro-Sprint en un Dia Versión en castellano (english coming soon) Planificacio Llista de projectes Es fa una llista de projectes/tasques que s’han de fer en total i la prioritat basada en les avantatges de tenir-los acabats al final del dia. Cada projecte de la llista es desgrana en totes les petites tasques i aquestes es tradueixen en hores. La […]

by
on June 6, 2011
(3 minute read)

Versión en castellano (english coming soon)

Planificacio

Llista de projectes

Please donate to keep this server up

Es fa una llista de projectes/tasques que s’han de fer en total i la prioritat basada en les avantatges de tenir-los acabats al final del dia. Cada projecte de la llista es desgrana en totes les petites tasques i aquestes es tradueixen en hores. La traducció en hores ha de ser comptant tot el temps que requerira, no nomes la feina en si, si no també qualsevol problema, si cal llegir-se algun text, etc. Els descansos es calculen després.

Distribució d’hores

Ara fem una llista dels participants i quantes hores pot aportar cadascú (si un d’ells cuina o el que sigui s’ha de descomptar aquell temps). Es decideix qui serà el participant mes idoni per fer de Master i se li calcula que te un 30% menys de temps per fer altres tasques. D’entre aquestes dues llistes es pensa la combinació de projectes a fer perquè al final es surti amb el mes profit possible, la idea es enfocar-ho a resultats aconseguibles i no tant a aspectes de llarg termini. Els projectes que no han sortit escollits es deixen al “congelador”.

El paper del Master

  1. Punt de contacte. Sap com està tot en tot moment i tots els participants acudeixen al Master per qualsevol cosa, preguntes, comentaris o el que sigui. Els participants entre si no s’han de “robar” temps entre ells per ajuda o comentaris, el Master veurà quan és el millor moment i a qui treure temps.
  2. Filtre. Actua com a filtre per evitar les distraccions entre participants (i altre gent), així s’aconsegueix que aquests no es distreguin ni hagin de parar perdent la concentració i l’embranzida.
  3. Solució. Escolta qualsevol problema, dubte o pregunta i si pot, ho resol ell o s’encarrega de buscar la manera de resoldre-ho. Si no ho sap ell o necessita ajuda d’algun altre participant llavors calcula quan és el millor moment i d’on treure temps d’un altre participant.
  4. Direccio. Ha de veure com està anant el Sprint i redreçar-lo si s’esta torcent o millorar-lo si creu que es pot organitzar millor el temps.

El Burn-Out

Es una gràfica molt senzilla de temps per quantitat de feina i la seva evolució. A mesura que es va treballant la quantitat de feina va baixant. Te forma de triangle rectangle amb pendent cap a la dreta. Es molt útil per veure si s’està anant be de temps, en sobra, en falta…

En aquesta gràfica es veu un projecte de 60 hores que es fa en 30 dies. L’estimació (en blau) es treballar dues hores al dia, la realitat (en vermell) dependrà dels obstacles amb els que ens anem trobant i s’intentara seguir la línia blava. Com es veu en aquest exemple, el projecte comença be però cap al dia 10 comencen a haver-hi problemes i ens sortim de la línia d’estimació. Llavors ens posem les piles i tornem a redreçar.

agile scrum sprint grafica burn out

Sprint

La millor administració de temps durant l’Sprint es utilitzant la Tècnica Pomodoro que bàsicament ve a ser això:

  • Es fan etapes de 25 minuts
  • Es descansa 5 minuts
  • Cada 4 rondes s’informa al Master i aquest actualitza la llista de mini-tasques des de la que es veu la línia de Burn-Out, després es descansen 15-20 minuts
  • Cada 4 hores es fa un descans mes llarg d’1 hora (per dinar o el que sigui)

Filosofia

La idea de l’Sprint es aprofitar el temps per poder treballar millor, no cal estressar-se, simplement no malgastar temps.

Final de resultats

Un cop s’acaba l’Sprint s’avalua què s’ha aconseguit i es comenten els pròxims projectes o tasques tenint en compte com de bé s’han fet les estimacions de temps i com encertar-les millor la pròxima vegada.

Free 100% online banking account

💳 Get your free debit Mastercard

2 comments

Treasure Chest

Get notified of new projects I make
Usually one email every 3 months

Follow me for cool new products and interesting findings on graphic design, web development, marketing, startups, life and humor.


/*Twitter*/ !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs"); /*Facebook (function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) {return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=28624667607";fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));*/ /*Google+*/ window.___gcfg = {lang: 'en-GB'};(function() {var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);})();