Andanes Metro: Estalvia temps al metro App gratuïta per a mòbil que mostra en quin vagó del Metro has de pujar per baixar a prop de la sortida. Estalvia temps, evita cues i camina menys.

by
on February 18, 2014
(2 minute read)

L’app es diu Andanes i et mostra en quins vagons del Metro has de pujar per baixar a prop de la sortida i caminar el mínim possible estalviant temps i cues.

La vaig descobrir fa uns anys a Londres i un dia vaig contactar el seu autor el qual em va dir que s’estava mirant de fer-ne la versió barcelonina. Programar una app així no és difícil però molt laboriós ja que existeixen centenars de parades de Metro.

L’altre dia estava esperant al Metro i encara quedàven cinc minuts per a que arribes el següent i me’n vaig enrecordar de l’aplicació, és d’aquelles apps que van molt bé per distreure’t mentre esperes que arribi el tren, l’obres i busques on col·locar-te per guanyar temps. Així que vaig decidir que la programaria jo mateix i aquií la teniu.

L’app inclou totes les línies de Metro (L1, L2, L3, L4, L5, L9, L10, L11), les de Ferrocarril (L6, L7, L8) i el Funicular. Havia pensat incloure-hi el Tram però no té massa sentit ja que només hi ha una sortida (corregiu-me si m’equivoco, només l’he agafat una vegada).

L’aplicació és gratuïta i funciona a tots els mòbils amb Internet (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, etc.), ordinadors i tauletes. Està penjada a l’enllaç que us poso abaix, un cop cliqueu ja hi sereu dins la app, ja que es tracta d’una “web app”. Obriu l’enllaç amb el mòbil i afegiu la pàgina a Preferits o instaleu-la a la pantalla d’inici seguint les instruccions.

xaviesteve.com/pro/metro

Com funciona?

L’app funciona així: Has de buscar l’andana de la parada on vols baixar, és a dir, si has d’anar de Plaça Espanya a Urquinaona, agafaries la L1 cap a la dreta (cap a l’Est segons el mapa). Llavors el que fem es buscar l’andana on baixarem: L1 Urquinaona Est.

andanes metro tube exits barcelona

Si has de fer trasbord, troba totes les andanes en les que has de baixar.

Edita el mapa com a la Wikipedia

Una de les funcionalitats més importants és l’habilitat de tots els usuaris de poder col·laborar i afegir o corregir informació incorrecta o desfasada del mapa directament des de l’aplicació clicant a Corregir.

andanes metro tube exits barcelona-collaborate-edit-fix

Feu-li un cop d’ull, és gratis i us estalviareu temps i cues:

Andanes Metro

Looking for cool gift ideas? TrendLiker.com lists hundreds of nice items and lets you know when they go on sale on Amazon.

Did you enjoy this article?

Grab me a coffee ☕

No comments yet

Follow me for cool new products and interesting findings on graphic design, web development, marketing, startups, life and humor.


/*Twitter*/ !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs"); /*Facebook (function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) {return;}js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=28624667607";fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));*/ /*Google+*/ window.___gcfg = {lang: 'en-GB'};(function() {var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);})();
Airbnb 25€ discount